Τούρτα Νεσκαφέ - Cook For All
Τούρτα Νεσκαφέ

Τούρτα Νεσκαφέ

Η Συνταγή είναι από Γιάννης Αραμπατζής – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”.

Έβαλα έτοιμο παντεσπάνι που είχα ήδη και ήταν κρίμα να το πετάξω και το προσάρμοσα στο ορθογώνιο τσέρκι.
Παρακάτω παραθέτω και συνταγή για δικό μας παντεσπάνι
Επίσης εκτός από νες καφέ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καφέ της αρεσκείας μας όπως εσπρέσο σε σκόνη ή καπουτσίνο

Υλικά!!!

Υλικά για το παντεσπάνι
3 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
8 Αυγά
2 κουταλιές της σούπας κοφτές βούτυρο
3 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Υλικά για την τούρτα
1-2 κουτιά κρέμα morfat
1 φλυτζάνι του τσαγιού έτοιμο νεσκαφε
1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και αλεσμένα
1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση!!!

(Παντεσπάνι)
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε με την μπέικιν.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τους βάζουμε σε λεκανίτσα μαζί με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Τους δουλεύουμε πολύ καλά με τη ξύλινη κουτάλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ καλά να γίνουν μαρέγκα σφιχτή. Λιώνουμε και το βούτυρο.
Προσθέτουμε στους κρόκους λίγο αλεύρι, λίγο μαρέγκα, ανακατεύοντας ελαφρά και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Μόλις τελειώσουν προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε ελαφρά πάντα για να μη κόψει η μαρέγκα και αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι, στρόγγυλο ή ορθογώνιο ανάλογα το σχήμα που θέλουμε για το γλυκό μας .
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο(150-160 βαθμούς) για 20-30 λεπτά.
Καλό θα είναι να το κάνουμε από την προηγούμενη μέρα για την τούρτα ώστε να κόβεται εύκολα και το χωρίζουμε σε κομμάτια ανάλογα με το πάχος που θα έχει όταν ψηθεί.
Εκτέλεση (τούρτα)
Κόβουμε το παντεσπάνι σε κομμάτια ανάλογα με το πάχος που θα εχει ψηθεί.
Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε καλά τις morfat με τη ζάχαρη άχνη και πέντε κουταλιές νεσκαφέ.
Παράλληλα ετοιμάζουμε 1 1/2 κουταλιές της σούπας νεσκαφέ και δύο κουταλιές ζάχαρη σε βραστό νερό και ανακατεύουμε.
Σε μια πιατέλα ή στο τσέρκι , βάζουμε ως βάση το πιο χοντρό φύλλο από το παντεσπάνι και το ραντίζουμε με τον ζεστό καφέ καλά.
Στρώνουμε μια στρώση κρέμας.
Βάζουμε το δεύτερο φύλλο αφού το έχουμε ραντίσει κι αυτό με ζεστό καφέ και το στρώνουμε με κρέμα.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και στρώνουμε την επιφάνεια και τα πλάγια της τούρτας με ένα παχύ στρώμα κρέμας.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με τα αλεσμένα αμύγδαλα, γαρνίρουμε με σαντιγί και βάζουμε κερασάκια γλασέ ή τη διακοσμούμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Αν θέλουμε η τούρτα μας να έχει παχύτερη στρώση κρέμας ανάμεσα στα φύλλα παντεσπάνι αλλά και για περισσότερο κρεμώδες γαρνίρισμα αυξάνουμε τη δοσολογία των υλικών

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top