Σταφύλι γλυκό του κουταλιού - Cook For All
Σταφύλι γλυκό του κουταλιού

Σταφύλι γλυκό του κουταλιού

Η Συνταγή είναι από Ελληνική Κουζίνα της ομάδας Οι Συνταγές 🍽 Της Παρέας”

Υλικά

1½ κιλό ρώγες από σταφύλι χωρίς κουκούτσια, κατά προτίμηση σουλτανίνα
1 φλιτζάνι νερό
750 γρ. ζάχαρη
1 κλωναράκι αρμπαρόριζα ή 1 κλωνάρι βασιλικό ή 2-3 κουτάκια βανίλιας

Εκτέλεση

Πλένω καλά τις ρώγες, πετάω τυχόν κοτσανάκια και τις στραγγίζω. Βάζω τις ρώγες σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτω τη ζάχαρη, το νερό και την αρμπαρόριζα ή το βασιλικό. Αν αποφασίσω να βάλω βανίλιες θα τις ρίξω αφού τελειώσει το βράσιμο του γλυκού.
Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Κατά τη διάρκεια του βρασμού, ξαφρίζω τον αφρό που δημιουργείτε στην επιφάνεια. Βράζω για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αποσύρω από τη φωτιά, (σε αυτό το σημείο προσθέτω τις βανίλιες αν θελήσω να τις χρησιμοποιήσω) πετάω την αρμπαρόριζα, μοιράζω το καυτό γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και τα σφραγίζω. Φυλάω το γλυκό σε σκοτεινό και δροσερό μέρος!
💥Θυμήσου! Διαλέγουμε τσαμπιά με ρώγες σφικτές, μεγάλες και γερές. Για να δούμε αν έχει δέσει το σιρόπι στο σταφύλι γλυκό του κουταλιού ή σε μαρμελάδα, ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα σε ένα λευκό και στεγνό πιατάκι του καφέ. Το κρυώνουμε γρήγορα (στο ψυγείο για 1 – 2 λεπτά) και περνάμε τη λαβή ενός κουταλιού: αν αφήσει «δρόμο» που δεν κλείνει, το σιρόπι είναι έτοιμο, αλλιώς βράζουμε για λίγα λεπτά ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.
Καλή Σας ❣️ Επιτυχία

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top