Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι - Cook For All
Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Υλικά

– 550 γραμμάρια φλούδα πορτοκαλιού
– 1,8 κιλά ζάχαρη
– 2,2 λίτρα νερό
– Χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένω καλά εξωτερικά τα πορτοκάλια με νερό και απορρυπαντικό για τα πιάτα τα ξεπλένω με άφθονο νερό και τα σκουπίζω με μία πετσέτα.
Τα τρίβω στον τρίφτη για τα εσπεριδοειδή .Κόβω τις κορυφές το χωρίζω σε τέσσερα κομμάτια τις κάνω ρολλάκια και τις καρφώνω σε ξύλα για σουβλάκι.
Τις βάζω σε μία κατσαρόλα με νερό και τις βράζω για 5 λεπτά περίπου. Τις ξεπλένω και τις βάζω σε λεκάνη με νερό για μία-δύο ώρα να ξεπικρίσουν λίγο ακόμα.
Εδώ να σημειώσω ότι οι φλούδες πορτοκαλιού δεν χρειάζονται πολλές ώρες ξεπίκρισμα γιατί στο τέλος θα μας μείνει μία άγευστη φλούδα χωρίς άρωμα και γεύση.
Μόλις είναι έτοιμες(δοκιμάζουμε ένα μικρό κομματάκι),τις βγάζουμε από τα ξυλάκια, τις ξεπλένουμε καλά και τις στύβουμε με το χέρι μας ελαφρά χωρίς να βάλουμε υπερβολική δύναμη.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας το νερό με τη ζάχαρη στη κατσαρόλα και αφού βράσει για 10 λεπτά περίπου, προσθέτουμε τα ρολλάκια πορτοκάλι και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή θερμοκρασία για άλλα δέκα λεπτά.
Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για 24ώρες.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία βράζοντας το γλυκό σε μέτρια έντασης θερμοκρασία μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι.
Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε και το χυμό από το λεμόνι.
Βάζουμε το γλυκό μας ζεστό σε αποστειρωμένα βάζα βιδώνουμε τα καπάκια καλά και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Η Συνταγή είναι Γιάννης Αραμπατζής – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top