Γρανίτες από καρπούζι ή πεπόνι - Cook For All
Γρανίτα από καρπούζι

Γρανίτες από καρπούζι ή πεπόνι

Η Συνταγή είναι από Γιώργος Μιχάλης Χριστιανός της ομάδας “οι Δικές μας Παραδοσιακές Συνταγές”

Υλικά

Μισό καρπούζι
1 πεπόνι
2 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
Σταφύλι
Λίγες σταγόνες λεμόνι(για την γρανίτα πεπόνι)
1 ποτήρι νερό( για την γρανίτα πεπόνι)
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη

 

Εκτέλεση

Για την γρανίτα πεπόνι:
Κόβετε το πεπόνι από την μία μεριά ώστε να μοιάζει με δοχείο με καπάκι.
Αδειάζετε με ένα κουτάλι το εσωτερικό από το πεπόνι Πετάμε τα κουκούτσια και περνάμε από το μπλέντερ το εσωτερικό του πεπονιού με το νερό το λεμόνι και την ζάχαρη και την γλυκόζη.
Για την γρανίτα καρπούζι:
Κόβετε στην μέση ένα μέτριο καρπούζι. Αδειάζετε και αυτό με ένα κουτάλι και το ρίχνετε σε ένα σουρωτήρι. Στύβετε με τα χέρια το καρπούζι ώστε να πάρουμε το χυμό, προσθέτετε τη γλυκόζη, ανακατεύετε καλά και αυτό ήταν. Τώρα παίρνουμε το χυμό από το καρπούζι και το προσθέτουμε στο πεπόνι. Και στην συνέχεια το μείγμα του πεπονιού το προσθέτουμε στο καρπούζι ,προσθέτοντας μερικά μαύρα σταφύλια ώστε να γίνετε μία αντίθεση!
Αφήνουμε στην κατάψυξη τις γρανιτες σκεπασμενες με μεμβράνη για ένα ολόκληρο βράδυ ,ίσως και περισσότερο!
Πριν σερβίρετε αφήστε λίγο εκτός κατάψυξης!
Καλή σάς επιτυχία!

 




Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top