Μπακλαβαδάκια - Cook For All
Μπακλαβαδάκια

Μπακλαβαδάκια

Η Συνταγή είναι από Γιώργος Μιχάλης Χριστιανός της ομάδας “οι Δικές μας Παραδοσιακές Συνταγές”

Υλικά

1φύλλο κρούστας για γλυκά
500γρ καρύδια
2κουταλιές τής σούπας κανέλα
1κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά τής σούπας γαρύφαλλο
250 γρ βούτυρο
Για το σιρόπι:
700 γρ ζάχαρη
500ml νερό
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι γλυκόζης
1σφηνάκι κονιάκ

 

Εκτέλεση

Αφού βάλουμε στο multi το καρύδι, την ζάχαρη, την κανέλλα και το γαρύφαλλο απλώνουμε πάνω στα φύλλα και τυλίγουμε. Τα βάζουμε κατά σειρά σε βουτυρωμένο ταψί, λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε πάνω από τα ρολά. Αφήστε το ταψί στο ψυγείο για 3 ώρες. Ψήνουμε στους 180βαθμούς σε αέρα για περίπου 30λεπτά. Για το σιρόπι βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το νερό με την ζάχαρη, την γλυκόζη και τα μπαχαρικά προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε για λίγο ακόμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε το σιρόπι στο ταψί ενώ είναι και τα δύο ζεστά.
Καλή όρεξή!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 




Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top