Μπακλαβάς με αμύγδαλα και καρύδια - Cook For All
Μπακλαβάς με αμύγδαλα και καρύδια

Μπακλαβάς με αμύγδαλα και καρύδια

Η Συνταγή είναι από την Maria Kolia της ομάδας Mary’s Cooking ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ (ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ).

Υλικά

 (για 10 άτομα)
1 πακέτο φύλλο κρούστας
3 φλυτζάνια τσαγιού αμύγδαλα και καρύδια χονδροκοπανισμένα
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 κομματάκι μαστίχα (κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη)
10-15 γαρύφαλα
1 φλυτζ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο
Για το σιρόπι:
2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζ. τσαγιού νερό
1 ξυλάκι κανέλα

 

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπόλ αναμειγνύετε τη ζάχαρη με το χονδροκοπανισμένα αμύγδαλα και καρύδια, την κανέλα και τη μαστίχα.
  2. Παίρνετε ένα ρηχό και φαρδύ ταψί, κατά προτίμηση σινί. Αλείφετε με λιωμένο βούτυρο τον πάτο και τα τοιχώματά του. Στρώνετε 5-6 φύλλα βουτυρωμένα, φροντίζοντας οι άκρες τους να περισσεύουν από το ταψί.
  3. Ρίχνετε τη γέμιση με τα αμύγδαλα και τα καρύδια και την απλώνετε σε όλο το φύλλο. Ραντίζετε με λίγο βούτυρο. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης βουτυρωμένα. Γυρίζετε τις άκρες πρός τα μέσα, κόβωντας όσο φύλλο χρειάζεται για να μη γίνει χονδρό το τελείωμα του μπακλαβά. Ραντίζετε με λίγο βούτυρο την επιφάνεια του μπακλαβά και με ένα μυτερό μαχαιράκι τη χαράζετε σε μικρούς ρόμβους. Στο κέντρο κάθε ρόμβου καρφώνετε ένα γαρίφαλο.
  4. Ψήνετε στους 180ο για 50-55 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει. Μόλις βγάλετε τον μπακλαβά από το φούρνο, περνάτε την επιφάνειά του με λίγο βούτυρο και τον περιχύνετε με το κρύο σιρόπι. Αφήνετε τον μπακλαβά να “τραβήξει” το σιρόπι του προτού τον κόψετε.
Καλή σας επιτυχία!!!

 

 

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top