Κορμός μαύρης σοκολάτας με μπισκότα ολικής καρύδια και cranberries - Cook For All
Κορμός μαύρης σοκολάτας με μπισκότα ολικής καρύδια και cranberries

Κορμός μαύρης σοκολάτας με μπισκότα ολικής καρύδια και cranberries

Υλικά

– 200 γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
– 250 γρ. μαύρη κουβερτούρα
– 1 1/2 πακέτο πτι μπερ της αρεσκίας σας (σπασμένα με το χέρι)
– Προαιρετικά 1/2 κούπα καρύδια, φουντούκια ή αμύγδαλα τριμμένα ή όλα μαζί
– 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ
– 3 κουτ. σουπας ινδοκάρυδο
– 2 κ.σ λικέρ πικραμύγδαλο ή μπράντι

Εκτέλεση

Σπάμε τα πτι μπερ σε ένα μπολ και έπειτα ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς αν βάλουμε, το ιδοκάρυδο και το λικέρ ή μπράντι.
Ανακατεύουμε ελαφρά.

Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το βιτάμ μέχρι να ζεσταθεί, όχι να βράσει. Ρίχνουμε εκτός φωτιάς την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.



Όταν γίνει, ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα αλουμινόχαρτο και το κάνουμε σαν σαλάμι. Το κλείνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο.

Η Συνταγή είναι από Σταυρούλα Χρυσοβαλαντω Τζιανταρίδου – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top