Ρεβανί ή ραβανί - Cook For All
Ρεβανί ή ραβανί

Ρεβανί ή ραβανί

Υλικά

– 5 αυγα ιδιου μεγεθους
– μισο ποτηρι ζαχαρη
– 1 ποτηρι γιαούρτι στραγγιστο
– 1 ποτηρι λάδι ελαφρύ
– 450 γρ σιμιγδάλι χοντρό
– 1 φακελακι μπεικιν
– 1 βανιλια
– 1 κ.γ.ξυσμα λεμονιου

Σιρόπι
– 3 ποτηρια νερου νερο
– 3 ποτηρια ζαχαρη
– μισο λεμονι
– 1 κ.σ.βουτυρο αγελαδινο

 



Εκτέλεση

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν να μην χασουν τον ογκο τους!!!!!
Ριχνουμε εναλλαξ το λάδι με το γιαούρτι!!
Τελος ριχνουμε το σιμιγδαλι, το μπεικιν, την βανιλια, το/ξυσμα!!!!
Βουτυρωνουμε το ταψι μας και ριχνουμε το μιγμα!!!!
Ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαια σχαρα για 35 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει ελαφρώς!
Σιρόπι
Βραζουμε 3 ποτηρια νερου νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη μισο λεμονι για 5 λεπτα!
Το κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.βουτυρο αγελαδινο!Το αφηνουμε να λιωσει μονο του!!!
Σιροπιαζουμε με κουταλα σιγα-σιγα!Δηλαδη απορροφει και συνεχιζουμε!
Το ποτήρι υλικών(200ml)!Τα υλικά όλα σε θερμοκρασία δωματίου!!

Η Συνταγή είναι από Παλμιρα Αριστου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

 


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top