Ρεβανί σκέτο ή με ινδοκάρυδο - Cook For All
Ρεβανί σκέτο ή με ινδοκάρυδο

Ρεβανί σκέτο ή με ινδοκάρυδο

Υλικά

5 αυγά
Ενάμιση φλιτζάνι ζάχαρη ή 225 γρ.
Ένα φλιτζάνι γάλα ή 200 γρ.
Ένα φλιτζάνι ηλιέλαιο ή 150 γρ.
Ενάμιση φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό ή 300 γρ. κατά προτίμηση αν δεν έχετε βάζετε ψιλό
Δυο φλιτζάνια αλεύρι ή 240 γρ.
Ένα φακελάκι μπέκιν πάουντερ

Γιά το σιρόπι
4 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτήρια νερό

 



Εκτέλεση

Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου,μόλις το βγάλω από τον φούρνο το κόβω και ρίχνω το κρύο σιρόπι με μια κουτάλα και από πάνω ινδοκάρυδο αν μας αρέσει.
Αν θέλουμε σιροπιάζουμε με ζεστό το σιρόπι και κρύο το ρεβανί θέλει λίγο προσοχή να πέφτει σιγά!!
Χρησιμοποιώ ένα μόνο φλιτζάνι του τσαγιού οι μετρήσεις γίνονται με αυτό πρώτα τα στέρεα και μετά τα υγρά.

Γιά το σιρόπι
4 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
Βάζω πρώτα την ζάχαρη και μετά το νερό χρησιμοποιώ το ίδιο ποτήρι.
Μισό χυμό ενός λεμονιού και την φλούδα αυτού ακέρωτο.
Από την στιγμή που θα ξεκινήσει να βράζει το αφήνουμε πέντε λεπτά και το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει!!!
Καλή επιτυχία ❤️

Η Συνταγή είναι από Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top