Ραβανί με ινδοκάρυδο-καρύδα - Cook For All
Ραβανί με ινδοκάρυδο-καρύδα

Ραβανί με ινδοκάρυδο-καρύδα

Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – Ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά

1 ποτ.ζάχαρη
5 αυγά
1ποτ ηλιέλαιο
2-3 κουταλακια μπεικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 ποτ. ινδοκάρυδο (μια συσκευασία των 140γρ. αφήνουμε λίγο για στόλισμα)
1 ποτ γάλα
1 κσ γιαούρτι
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
1 ποτ.σιμιγδαλι χοντρό
1 ποτ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
Σιρόπι:
3 ποτ νερό
3 ποτ ζάχαρη
ξύσμα ή φλούδα λεμονιού

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το ζάχαρη με τα αυγά καλά να αφρατέψουν Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και χτυπάμε. Βάζουμε το γάλα, ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, βανίλια.Μετα το ινδοκάρυδο, σιμιγδάλι και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπεικιν πάουντερ και το ανακατεύουμε. Το ρίχνουμε στο pyrex .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς για 55 λεπτά.
Κρύο το σιρόπι (μετά από 5 λεπτά βράσιμο).
Χαράζουμε για να απορροφήσει πιο καλά το σιρόπι. Βάζουμε ινδοκάρυδο από πάνω.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top