Ραβανί με ινδοκάρυδο - Cook For All
Ραβανί με ινδοκάρυδο και παρφέ παγωτό βανίλια

Ραβανί με ινδοκάρυδο

Υλικά

 (ταψί 40)
– 8 αυγά (χωριστά κρόκοι-ασπράδια)
– 450 γρ βούτυρο γάλακτος
– 1 φλυτζανάκι του καφέ αραβοσιτέλαιο
– 2 1/2 κούπες ζάχαρη
– 1 κοφτό κ.γ αλάτι
– Χυμό και ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού
– 2 φακελάκια βανιλέτα
– 2 κούπες τριμμένο ινδοκαρυδο (+ επιπλέον ινδοκαρυδο για τη διακόσμηση)
– 3/4 κούπα φρέσκο γάλα
– 3/4 κούπα brandy
– 250 γρ φαρίνα
– 750 γρ σιμιγδάλι ψιλό
– 2 φακελάκια baking powder
Για το σιρόπι
– 5 ποτήρια νερό
– 5 ποτήρια ζάχαρη
– Χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε λεκανίτσα το σιμιγδάλι με τη φαρίνα και το baking powder.
Χτυπάμε τ’ασπράδια σφιχτή μαρέγκα με το αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το αραβοσιτέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν “αλοιφή”. Εν συνεχεία προσθέτουμε τους κρόκους μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε τη μαρέγκα σταδιακά, το γάλα, τον χυμό, το brandy, τη βανιλέτα, το ξύσμα, το ινδοκαρυδο και τέλος σταδιακά το μείγμα σιμιγδάλι-φαρίνα. Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει καλά το Ραβανί (περίπου 1 ώρα)
Όσο ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε το σιρόπι μας ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Μόλις ψηθεί το ραβανί και σβήσουμε τον φούρνο το αφήνουμε να μείνει για 5λεπτά. Κατόπιν αυτού, βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς (περίπου 3λεπτά) και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Διακοσμούμε με τριμμένο ινδοκαρυδο και μόλις κρυώσει εντελώς κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε (μαζί με το παγωτό παρφέ βανίλια).
Καλή επιτυχία!!! ❤❤❤

Η Συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγες”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top