Ραβανί με πορτοκάλι - Cook For All
Ραβανί με πορτοκάλι

Ραβανί με πορτοκάλι

Απλό και νοστιμότατο!!!!! ✨️👌

Υλικά

– 3 ασπράδια αυγού σε μαρέγκα
– 1κσ ζάχαρη
– 3 κροκαδια αυγού
– 220γρ ζάχαρη
– 120γρ βούτυρο
– 120γρ αλεύρι
– 130γρ σιμιγδάλι
– 40γρ ινδοκαρυδο
– 1 μπέικιν
– 225γρ γάλα
– ξύσμα από🍊 1 πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
– 2,5 φλ τσ. νερό
– 1,5 φλ τσ ζάχαρη
χυμό από 1 πορτοκάλι
Το διακοσμούμε κατά προτίμηση με
– ινδοκαρυδο ή με πορτοκάλι ή καί με 🍊φιστίκια

Εκτέλεση

🟢Χτυπάμε🍊 3 ασπράδια αυγού σε μαρέγκα με🍊 1κσ ζάχαρη και τ αφηνουμε στην άκρη.
🟢Σε μια δεύτερη σουπιέρα χτυπάμε με το μίξερ🍊 3 κροκαδια αυγού με🍊 220γρ ζάχαρη, προσθέτουμε 🍊120γρ βούτυρο,🍊 120γρ αλεύρι, 🍊130γρ σιμιγδάλι, 🍊40γρ ινδοκαρυδο,🍊 1 μπέικιν,🍊 225γρ γάλα, ξύσμα από🍊 1 πορτοκάλι. Ανακατεύουμε την μαρέγκα μέσα με μια κουτάλα και το ψήνουμε 45 λεπτά περίπου στους 175° βαθμους.  Αφού κρυώσει καλα το κόβουμε σε κομμάτια και ριχνουμε το ζεστο σιρόπι πάνω του, που είχαμε ετοιμάσει.
🟢Για το σιρόπι:
βράζουμε 🍊2,5 φλ τσ. νερό, 🍊1,5 φλ τσ ζάχαρη και🍊 χυμό από 1 πορτοκάλι .
Το διακοσμούμε κατά προτίμηση με
ινδοκαρυδο ή με πορτοκάλι ή καί με 🍊φιστίκια όπως εγω !!!



Η Συνταγή είναι από Kalli Greatheart της ομάδας “Ανθισμένη Κουζίνα🌺🌺 (γευστικες δημιουργιες)”.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top