Χιονομπαλίτσες σιροπιαστές - Cook For All
Χιονομπαλίτσες σιροπιαστές

Χιονομπαλίτσες σιροπιαστές

Υλικά

– 1 Spry 350γρ(φυτικό βούτυρο )
– 2 ποτ ζάχαρη
Τα χτυπάμε καλά στο μίξερ.
– 6 αυγά
– 1/2 ποτηράκι ανθόνερο
– 1 βανίλια
– 8 ποτ.αλευρι ζαχαροπλαστικής κοσκινισμένο
– 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι:
– 4 ποτ νερό
– 4 1/2 -5 ποτ ζάχαρη
– χυμό λεμονιού Να βρασει 4-5 λεπτά.

– 300γρ.ιντοκάρυδο

Εκτέλεση

1 Spry 350γρ(φυτικό βούτυρο )
2 ποτ ζάχαρη
Τα χτυπάμε καλά στο μίξερ.
6 αυγά τα προσθέτουμε στο μίξερ και χτυπάμε καλά να γίνει σαν σαντιγί.
1/2 ποτηράκι ανθόνερο
1 βανίλια
8 ποτ.αλευρι ζαχαροπλαστικής κοσκινισμένο, βάζουμε μέσα 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε. Το βάζουμε λίγο λίγο στο μίξερ. Στο τέλος ζυμώνουμε με το χέρι.
Κάνουμε μπαλίτσες.Ψήνουμε στους 170βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα.
Έχουμε έτοιμο το σιρόπι κρύο
Σιρόπι:
4 ποτ νερό
4 1/2 -5 ποτ ζάχαρη
χυμό λεμονιού Να βρασει 4-5 λεπτά.
Ζεστες οι χιονομπαλίτσες κρύο το σιρόπι. Για να δούμε αν τράβηξα σιρόπι τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα. Πασπαλίζουμε με ιντοκάρυδο. Θα χρειαστούμε 300γρ.ιντοκάρυδο. Βάζουμε σε τάπερ, βάζουμε μια στρώση λαδόχαρτο και μετά την επόμενη στρώση. Όταν κρυώσουν κλείνουμε το τάπερ.



Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous της ομάδας “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top