Κουρκουμπίνια - Cook For All
Κουρκουμπίνια

Κουρκουμπίνια

Συνταγή που θα γίνει αποκλειστικά στο φούρνο!
Χωρίς τηγάνισμα!Και με την ίδια υπέροχη γεύση!

Υλικά

– 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 σφηνάκι καλαμποκέλαιο
– 3 κουταλιές της σούπας ξύδι
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 200 ml νερό
– 1 βανίλια

Για τα φύλλα
– 300 γρ βούτυρο η μαργαρίνη

Σιρόπι:
– 500γρ ζάχαρη
– 330 ml νερό
– Χυμό από ένα λεμόνι 🍋 η ένα κομμένο πορτοκάλι 🍊

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε σαν βροχή το αλεύρι,το λάδι, το ξύδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και προσθέτουμε το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία εύπλαστη μαλακή ζύμη.(Ίσως χρειαστεί λίγο νεράκι ακόμη!)Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για ένα τέταρτο και το μοιράζουμε σε τέσσερις μπάλες. Ριχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ανοίγουμε φύλλα σχεδόν διάφανα. Λιώνουμε το βούτυρο(όχι καυτό) ραντίζουμε το κάθε φύλλο με το λιωμένο βούτυρο και τυλίγουμε σε ρολό.Κόβουμε σε κομματάκια το ρόλο .Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και στρώνουμε τα κουρκουμπινια. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα η αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για περίπου μία ώρα η μέχρι να ροδίσουν! Λίγο πριν είναι έτοιμα ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Βράζουμε το σιρόπι σε χαμηλή θερμοκρασία για πέντε λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό στο ζεστό ταψί.Αφήνουμε να περάσει μισή ώρα και σερβίρουμε.
Πολύ και καλή σάς επιτυχία !!!

Η Συνταγή είναι από Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος. – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης!!!!!”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top