Μελομακάρονα με πορτοκάλι και μανταρίνι - Cook For All
Μελομακάρονα με πορτοκάλι και μανταρίνι

Μελομακάρονα με πορτοκάλι και μανταρίνι

Υλικά

– 2 ποτήρια ελαιόλαδο
– Μισό ποτήρι ζάχαρη
– Σχεδόν 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και μανταρίνι 🍊 ανάμεικτο
– Ξύσμα έως 1 κουταλιά της σούπας πορτοκαλιού 🍊 και μανταρίνι 🍊
– 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα ( την ανακατεύουμε μέσα στο χυμό)
– 2 φλυτζανακια του καφέ λικέρ από βύσσινο ή κονιάκ
– 2 βανιλιες
– 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
– Μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σέ σκόνη
– 2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
– 1 πιατελακι σιμιγδάλι ψιλό
– Και το υπόλοιπο αλεύρι γοχ όσο χρειάζεται μέχρι να πάρουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει όμως στα χέρια μας.
– Αντε και μια τσιμπια αλάτι μέσα στην ζύμη

Για το σιρόπι…

– 3 ποτήρια νερό
– 3 ποτήρια ζάχαρη
– 1 φλυτζάνι του τσαγιού μέλι 🍯 προς το τέλος
– 1 ξυλάκι κανέλας
– 1 πορτοκάλι 🍊 κομμένο στα δύο και
– 1 μανταρίνι 🍊 κομμένο στα δύο.

Εκτέλεση

Πρώτα χτυπάμε με το δαρτη αυγών το λάδι με ζάχαρη, ύστερα ρίχνω το χυμό με την σόδα, τά μπαχαρικά και βανίλια, το σιμιγδάλι και τέλος τό αλεύρι με το μπεικιν παουντερ και αλατακι..
Παίρνω ζύμη όσο ένα καρύδι πλάθω σέ σχέδιο και τοποθετώ σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί από κάτω.
Ψήσιμο στους 170 αντιστάσεις μέχρι να χρυσισουν αρκετά. Γύρω στα 20-25′.Παντα ελέγχω και γυρίζω να δω ένα μαλομακαρονο από κάτω..( στην μεσαία σκάλα του φούρνου ψήσιμο)
Για το σιρόπι…
Βράζουμε το σιρόπι για 10′ από την ώρα βρασμού και τέλος ρίχνω το μέλι 🍯.

Κρύα μελομακάρονα και χλιαρό σιρόπι για να μελωνουν. Από πάνω ρίχνω λίγο έξτρα μέλι 🍯 και καρυδόψιχα κοπανισμενη με λίγο κανέλα σέ σκόνη…
Καλή επιτυχία εύχομαι!!!❤️🌹🥰

Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top