Χαλβάς Σιμιγδαλένιος - Cook For All
Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Η Συνταγή είναι από Συν Αθηνά. “SynAthina” της ομάδας ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΕΣ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ!!!!!!!!!!!!

Υλικά

1 κουπα λάδι
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1 πορτοκάλι το ξύσμα του (προαιρετικά)

Εκτέλεση

➡️Βάζουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα,
να ζεσταθεί
➡️Ρίχνουμε πρώτο το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε συνέχεια, για να μην κολλήσει στον πάτο, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
➡️Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
➡️Προσεχτικά για να μην καούμε, ρίχνουμε το νερό,θα αφρίσει μόλις το ρίξουμε από την πολύ υψηλή θερμοκρασία, οπότε δεν το ρίχνουμε όλο μονομιάς , αλλα σιγά σιγά
και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει το μείγμα.
➡️Τοποθετούμε προσεκτικα τον καυτό χαλβά σε φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει.
➡️Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με επιπλέον κανέλα.

 

 

 


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top