Μοσχαράκι με χοντρό μακαρόνι - Cook For All
Μοσχαράκι με χοντρό μακαρόνι

Μοσχαράκι με χοντρό μακαρόνι

Υλικά

– 2 κιλά ποντίκι μοσχαριού
– 3 κρεμμύδια
– 3 σκελίδες σκόρδο
– 200γρ ντομάτα κονκασέ
– 300μλ κόκκινο κρασί
– 1 Κύβο κοτόπουλου
– 500γρ νερό
– 1 κσ πελτε ντομάτας
– 70γρ κόκκινο ξύδι
– 3 φύλλα δάφνης
– 2 κσ μείγμα μππαχαρικών Σπετσειριακό
– 250γρ ελαιόλαδο
– 1 κγ ζάχαρη
– 1000γρ χοντρο μακαρόνι
– 70γρ βούτυρο
– 250γρ κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά για το Κόβουμε σε μερίδες το Ποντίκι .παστιτσαδα με μοσχαρι
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.παστιτσαδα με μοσχαρι
Σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε ελαιόλαδο το μοσχαράκι και όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, σβήνουμε με το ξύδι και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για αρκετή ώρα και μέχρι να καραμελώσουν καλά
Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα κομμάτια από το μοσχαράκι και σοτάρουμε όλα μαζί για αλλά 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τα σκόρδα, τις δάφνες.
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και την κον κασέ.
Προσθέτουμε το χλιαρό νερό με τον κύβο κοτόπουλου.
Αφήνουμε να βράζει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
Όταν δέσει η σάλτσα το φαγητό είναι έτοιμο, (περίπου 2 ώρες σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά) βάζουμε την κατσαρόλα στην άκρη και ετοιμάζουμε τα μακαρόνια.
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα ζεματάμε με το καυτό βούτυρο (προσοχή να μην σας μαυρίσει το βούτυρο).
Σερβίρεται με τριμμένο κεφαλοτύρι
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top