Μοσχαράκι κοκκινιστό με ξυνο τραχανά - Cook For All
Μοσχαράκι κοκκινιστό με ξυνο τραχανά

Μοσχαράκι κοκκινιστό με ξυνο τραχανά

Το απόλυτο χειμωνιάτικο φαγητό!

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι ψαχνό σέ μερίδες κομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 ml Χυμό τομάτας
Αλάτι
Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Ελάχιστο κύμινο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
Ελάχιστο μπαχάρι σέ σκόνη
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί
400γρ τραχανά ξυνο

Εκτέλεση

Αφού πλύνετε το μοσχαράκι το βάζετε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο να σοταρισθει.Στην συνέχεια προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,σοταρετε λίγο ακόμη και σβήστε με κρασί (Τα μπαχαρικά καλό είναι να τα ρίχνετε στο σοταρισμα ώστε να βγάζουν όλα τα αρώματα τους) Ρίξτε το χυμό τομάτας και τά υπόλοιπα υλικά, προσθέστε ζεστό νερό ίσα που να το σκεπάζει το μοσχάρι και αφήστε να βράσει μέχρι να μαλακώσει! Βλέπετε συχνά μήπως χρειάζεται λίγο νεράκι ακόμη!
Τέλος αφού πλέον είναι έτοιμο το κρέας ρίξτε τον τραχανά και ψηστε μέχρι να είναι έτοιμο! Εγώ έχω χρησιμοποιήσει τραχανά πού θέλει 3 λεπτά ψήσιμο!
Σερβίρετε με ζεστό ψωμί και απολαύστε!
Πολύ και καλή σας επιτυχία!



Η Συνταγή είναι από Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος. – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ”.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top