Κοκοράκι γκιούλμπασι - Cook For All
Κοκοράκι γκιούλμπασι

Κοκοράκι γκιούλμπασι

Υλικά

για 2 άτομα
– μισό κοκοράκι
– 5-6 πατάτες κυδωνατες
– 3 κρεμμύδια χοντρές φέτες
– σκορδα
– 3 πιπεριές Φλωρίνης
– 3 κέρατο χοντρές φέτες
– 20 τοματινια στη μέση
– ρίγανη
– θυμάρι
– λάδι αρκετουτσικο
– αλατοπιπερο
– πάπρικα
– 300 γρ. κύβους κεφαλογραβιέρας

Εκτέλεση

Έβαλα στο ταψί 5-6 πατάτες κυδωνατες, 3 κρεμμύδια χοντρές φέτες, σκορδα, 3 Φλωρίνης, 3 κέρατο χοντρές φέτες, 20 τοματινια στη μέση, ρίγανη, θυμάρι (αν έχετε φρέσκα ακόμη καλλίτερα), λάδι αρκετουτσικο,αλατοπιπερο, ανακατεψα πολύ πολυ καλά, ΠΡΟΣΟΧΗ καθόλου νερο. Έριξα κύβους κεφαλογραβιέρας 200 γρ. εδώ κι εκεί, αλλά 100 περίπου θα βάλω όταν το ξεσκεπάζω. Αλατοπιπερωσα μισό κοκοράκι (για 2 άτομα), έβαλα κ σ αυτό θυμάρι κ ρίγανη κ επιπλέον πάπρικα, το λαδωσα λίγο κ το έβαλα από πανω. Εψησα σκεπασμένο στην αρχή στους 250 αέρα για να ξεκινήσει ο βρασμός μισή ώρα, μετά 200 1 ώρα κ 190 ξεσκέπαστο με το υπόλοιπο τυράκι ένα τεταρτακι.

Η Συνταγή είναι από Anna Papadouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top