Κέικ Μαρμπρέ - Cook For All
Κέικ Μαρμπρέ

Κέικ Μαρμπρέ

Η Συνταγή είναι από Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.

Υλικά!!!

1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (500 γρ)
1 φλ τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλ τσαγιού ζάχαρη
1 φλ τσαγιού γάλα
4 αυγά
2 καψουλάκια βανίλια
Ελάχιστο αλάτι
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
3 κοφτές κουταλιές της σούπας κακάο

Εκτέλεση!!!

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας καλά κάθε φορά. Προσθέτουμε το αλάτι και το ξύσμα. Στα 2/3 του γάλατος ανακατεύουμε τις βανίλιες. Στο 1/3 του γάλατος ανακατεύουμε τις 3 κουταλιές σούπας κακάο και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθετουμε στο μείγμα εναλλάξ το αλεύρι με τα 2/3 του γάλατος με τη βανίλια. Σε ένα καθαρό μπόλ αδειάζουμε το 1/3 του μείγματος και προσθέτουμε το γάλα μέσα στο οποίο ανακατέψαμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Σε φόρμα Νο 24 βουτυρωμένη και αλευρωμένη βάζουμε εναλλάξ μια σειρά από το άσπρο μείγμα και μια σειρά από το μείγμα του κακάου, ξεκινώντας από το άσπρο μείγμα και τελειώνοντας πάλι με το άσπρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα του φούρνου μας για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα για 10′ πριν ξεφορμάρουμε.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top