Μαρμελάδα μανταρίνι - Cook For All
Μαρμελάδα μανταρίνι

Μαρμελάδα μανταρίνι

Η μαρμελάδα μανταρίνι είναι μια γλυκιά και αρωματική λιχουδιά που μπορεί να φτιαχτεί εύκολα στο σπίτι. Με τη λαμπερή της χρωματική απόχρωση και τη φρουτώδη γεύση, αποτελεί τον ιδανικό τρόπο να διατηρήσετε τη φρεσκάδα των μανταρινιών και να απολαύσετε τη φρουτώδη γεύση τους για περισσότερους μήνες.

Η παραδοσιακή συνταγή για μαρμελάδα μανταρίνι απαιτεί λίγα μόνο υλικά: φρέσκα μανταρίνια, ζάχαρη, νερό και λίγο χυμό λεμονιού. Με αυτά τα απλά υλικά και με λίγη υπομονή, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νόστιμο και αρωματικό επιδόρπιο που θα φωτίσει το τραπέζι σας.

Η μαρμελάδα μανταρίνι είναι ιδανική για να απλώσετε πάνω σε φρέσκο ψωμί, να τη χρησιμοποιήσετε στη ζαχαροπλαστική ή ακόμη και να τη σερβίρετε δίπλα σε τυρί για ένα γλυκό-άλμυρο συνδυασμό γεύσεων. Επιπλέον, μπορεί να αποτελέσει ένα υπέροχο δώρο για αγαπημένα πρόσωπα, δημιουργώντας όμορφες στιγμές γέυσης και αγάπης.

Δοκιμάστε ν’ ακολουθήσετε τη συνταγή για τη μαρμελάδα μανταρίνι και δημιουργήστε τη δική σας γυάλινη βάζο γεμάτη με τη φρουτώδη λάμψη και τη γλυκιά αίσθηση των μανταρινιών.

Υλικά

– 1 κιλό καθαρισμένα μανταρίνια
– 1 κιλό ζάχαρη
– Μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανταρίνια και τα πολτοποιουμε. Ρίχνουμε τα 800 γρ.ζαχαρη και τα ανακατεύουμε.
Σε μια κατσαρόλα, σε σιγανή φωτιά,βάζουμε τα 200 γρ ζάχαρη να γίνουν καραμέλα. Αδειάζουμε τότε σιγά σιγά και τα μανταρίνια. Ανακατεύουμε και σιγοβραζουμε. Όταν πήξει όσο θέλουμε και είναι έτοιμο, το αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Πρώτη φορά το κάνω χωρίς τις φλούδες. Είπα να δοκιμάσω κι έτσι.
Οφείλω να ομολογήσω ότι μου άρεσε πιο πολύ με την φλούδα, γιατί είχε την πικράδα που μου αρέσει.
Καλή επιτυχία σε όποιον το δοκιμάσει.
ΥΣ.Ξεχασα να αναφέρω ότι έβαλα και δύο μεγάλα μήλα, για να δέσει πιο καλά η μαρμελάδα.

Η Συνταγή είναι από Katerina Fourlh – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top