Κοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά στο φούρνο - Cook For All
Κοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά στο φούρνο

Κοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά στο φούρνο

Υλικά

– 8 κομμάτια κοτοπουλο
– 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
– 1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
– Μανιταρια σε φέτες ή ολοκληρα αν ειναι μικρά
– 1 κρεμμυδι μεγάλο ψιλοκομμενο
– 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
– 2 κούπες ρύζι κίτρινο μακρυκοκο
– 500ml ζωμο λαχανικών
– 4 κούπες νερό ζεστό
– Αλάτι
– πιπερι
– κουρκουμά
– σκόρδο σκόνη
– Ελαιολαδο
– 1 κσ βουτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Σε ενα τηγανι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά καλα και απο τις δυο πλευρές. Όταν ειναι έτοιμο και έχει πάρει χρώμα το βγάζουμε σε πιατέλα με το ζουμακι του απο το τηγάνι. Ζεσταίνουμε στο ίδιο τηγανι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μας. Μόλις μαλακώσουν τα αδειάζουμε νε το ζουμί τους στο ταψί που θα ψήσουμε το φαγητό. Στο ιδιο πάλι τηγανι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ρύζι μας να λαδωθεί καλά (αυτο βοηθάει να παραμείνει σπυρωτό). Αδειαζουμε και το ρυζι στο ταψί μας. Προσθέτουμε το ζωμό, το νερό και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το κοτόπουλο απο πάνω, αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε τα κομμάτια κοτόπουλο με το λιωμένο βούτυρο. Καλύπτουμε και ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 1 ώρα περίπου, θα το δειτε. Ανοίγουμε και ψήνουμε λίγο ακόμα να πάρει χρώμα. Στις ποσότητες των υγρών που γράφω το φαγακι μου κρατάει ζουμακι, αν το θέλετε πιο στεγνό αφαιρέστε νερακι.
Καλή επιτυχία!!

Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top