Πάστα Χιονούλα - Cook For All
Πάστα Χιονούλα

Πάστα Χιονούλα

Η πάστα Χιονούλα είναι μια λαχταριστή γλυκιά συνταγή που συνήθως ετοιμάζεται για ξεχωριστές περιστάσεις όπως γενέθλια ή εορταστικά γεύματα. Αυτή η γλυκιά απόλαυση αποτελείται από αφράτο παντεσπάνι, κρεμώδη στρώση custard, ενώ το τελείωμα διακοσμείται με γλυκιά κρέμα γάλακτος, ινδοκάρυδο και κερασάκια. Η πάστα Χιονούλα είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις των γλυκών γεύσεων και αποτελεί ένα εντυπωσιακό και νόστιμο επιδόρπιο που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά

Παντεσπάνι🌹
5 αυγά
125γρ ζάχαρη
155γρ αλεύρι φαρίναπ
1 κγ όχι γεμάτο
Μπεικιν παουντερ
2 βανίλιες

Σιρόπι🌹
11/2 ποτύρι ζάχαρη
11/2 ποτύρι νερό
2 φέτες πορτοκάλι
1 βανίλια

Κρέμα 🌹
120γρ custard powder
1200ml γάλα φρέσκο
2 βανίλιες
1 ποτήρι ζάχαρη
150ml κρέμα γάλακτος (με 3 κ σ ζάχαρη άχνη..)

Για το τελείωμα 🌹
300ml κρέμα γάλακτος μερικές
4 κσ ζάχαρη άχνη
2 κσ λικέρ εγώ έβαλα λικέρ καρύδας ..
4.κουταλιές ινδοκαριδο
Λίγα κερασάκια γλάσε για διακόσμηση!!

Εκτέλεση

Φταχνούμε την κρέμα πρώτα και βάζουμε σε ένα μπωλ να κρυώσει.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην πιάσει κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά!!
Χτυπάμε τα 150ml κρέμα πολύ καλά και βάζουμε στο ψυγείο!! Φτιάχνουμε το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες να ασπρίσει το μίγμα 5 με 6 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν σιγά σιγά ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά..
Αφήνουμε να κρυώσει καλά!!
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (300ml) με την άχνη και το λικέρ και βάζουμε στο ψυγείο!
Συναρμολόγηση 🌹
Χτυπάμε την κρέμα
Αφού έχει κρυώσει καλά και ενώνουμε την πρώτη σαντίγι (150ml) με μια μαρίζ.
Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση, σιροπιάζουμε και βάζουμε την μισή κρέμα, το άλλο παντεσπάνι σιροπιάζουμε και την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο και τέλος βάζουμε την κρέμα γάλακτος (300ml.) κρατάμε λίγη εάν θέλουμε για τη διακόσμηση.
Ρίχνουμε πάνω το ινδοκάρυδο και φτιάχνουμε ροζέτες
και βάζουμε το κερασάκι!! 🌹

Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top