Πιτάκια με σπανάκι και φέτα - Cook For All
Πιτάκια με σπανάκι και φέτα

Πιτάκια με σπανάκι και φέτα

Η συνταγή για πιτάκια με σπανάκι και φέτα είναι μια νόστιμη επιλογή για ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα. Τα πιτάκια αυτά συνδυάζουν την τραγανή υφή της σφολιάτας με το αρωματικό σπανάκι και τη γευστική φέτα, προσφέροντας έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων.

Για να προετοιμάσετε αυτή τη συνταγή, θα χρειαστείτε φύλλα σφολιάτας, φρέσκο σπανάκι, φέτα, κρεμμύδια, ανήθο, αλάτι και πιπέρι. Αφού πλύνετε και ζεστάνετε το σπανάκι, θα το ανακατέψετε με τη φέτα και τα κρεμμύδια, προτού το τυλίξετε στα φύλλα σφολιάτας. Τέλος, θα ψήσετε τα πιτάκια στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Αυτή η συνταγή είναι εύκολη στην προετοιμασία και ιδανική για ένα γρήγορο πρωινό. Ο συνδυασμός του αφράτου φύλλου σφολιάτας με τη φρεσκάδα του σπανακιού και την πλούσια γεύση της φέτας δημιουργεί ένα πιάτο που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της κουζίνας.
Για πρωινό ..🌹

Υλικά

– 2 φύλλα σφολιάτας
– 500γρ σπανάκι
– 300 με 400γρ φέτα
– Κρεμμύδια ξερά
– 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
– Λίγο ανήθο
– Αλάτι .Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το σπανάκι καλά
Το ζεματάμε με καυτό νερό και το στραγγίζουμε αμέσως.
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια με τα υπόλοιπα λαχανικά και τέλος ρίχνουμε το σπανάκι σωτάρουμε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε την φέτα. Κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια την σφολιάτα και βάζουμε λίγη από την γέμιση. Κλείνουμε και περνάμε με αυγό ή γάλα με ένα πινέλο. Τέλος πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 200
Για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα!!🌹

Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top