Πιτάκια Alpida με κιμά - Cook For All
Πιτάκια Alpida με κιμά

Πιτάκια Alpida με κιμά

Η Συνταγή είναι από ‘Abo Asma – “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική.Οι συνταγές μας😍😍😍”.

Υλικά!!!

6 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Δύο φλιτζάνια ζεστό νερό
Για τη γέμιση:
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
Μια κουταλιά ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
3 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Μια κουταλιά πελτέ ντομάτας
Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα

Εκτέλεση!!!

Για τα πιττάκια με κιμά, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τον κιμά για 5΄-6, μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, ντομάτες, πιπεριές και σκόρδο και πάπρικα και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του ο κιμάς και να μείνει στεγνός. Αλατοπιπερώνουµε κατά βούληση.
Το αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Πλάθουμε το ζυμάρι και απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο. Τα κόβουμε κάθετα σε λωρίδες και τα λαδώνουμε  µε πινέλο. Τη διπλώνουμε και βάζουμε τη γέμιση κατά μήκος.
Αφού τα ετοιμάσουμε, τα βάζουμε σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 180οC για 20΄-25΄.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top