Ρολάκια κανέλας - Cook For All
Ρολακια κανέλας

Ρολάκια κανέλας

Υλικά

για την ζύμη
– 370 γρ αλεύρι απλο
– 1 αυγό
– 50 γρ ζάχαρη
– 30 βούτυρο λιωμένο
– 120 γρ γάλα χλιαρό
– Μισό κουταλάκι αλάτι
– 1φακ μαγιά
για τήν γέμιση
– 50 γρ βούτυρο μαλακό
– 2 κουταλάκια γεμάτα κανέλα
– 120 γρ ζάχαρη καστανή η λευκή
ΓΛΑΣΟ
– 100 γρ άχνη
– 100 γρ τυρί κρέμα
– 3 κουταλιές γάλα
– 30 γρ βούτυρο μαλακό
– 1 βανίλια

 

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι ζυμώνουμε 5λεπτα να γίνει μία ζύμη μαλακή σκεπάζουμε καί αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει περίπου 1-2ωρες.
Ανοίγουμε την ζύμη ενα μακρόστενο φύλο περίπου 45 μάκρος και περίπου 40 φάρδος απλώνουμε το βούτυρο κα από πάνω ρίχνουμε την κανέλλα με τήν ζάχαρη ανακατεμένα να πάει παντού τυλιγουμε σε ρολό από την φαρδιά μεριά κόβουμε ροδέλες περίπου 1 δάκτυλο φάρδος τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα αραιά γιατί φουσκώνουν αφήνουμε σε ζεστό μέρος 30 λεπτά να φουσκώσουν λίγο και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο.
Κάνουμε το γλασο χτυπάμε με το σύρμα το τυρί κρέμα το βούτυρο το γάλα καί την βανίλια καί τήν άχνη σιγά σιγά αν γίνει πιχτο το γλασο ρίχνουμε μια κουταλιά γάλα ακόμα όσο ρευστό το θέλουμε. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα περιχύνουμε με το γλασο βγαίνουν 13 κομμάτια εγιαν πολύ τέλεια.

Η Συνταγή είναι από Γιώτα Πιπερτζή – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Irini Patiloudi.”.

Η συνταγή είναι τής Υβονης Μποσνιακ, την βρήκα στο διαδίκτυο και είπα να την δοκιμάσω, την άλλη φορά θα κάνω διπλή δόση έγιναν φανταστικά.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top