Σουηδικά Ρολάκια Κανέλας - Cook For All
Σουηδικά Ρολάκια Κανέλας

Σουηδικά Ρολάκια Κανέλας

Υλικά

για τη ζύμη:
– 550γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
– 100γρ. βούτυρο soft
– 250ml χλιαρό γάλα
– 1 αυγό
– 1 κ.γλ.αλάτι
– 1 φακελάκι μαγιά
Βάζω όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι που το ρίχνω στο τέλος. Αφήνω στην άκρη τη ζύμη για μια ώρα περίπου να φουσκώσει.

για τη γέμιση:
– 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
– 1 κ.σ. κανέλα
– 250γρ καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Λιώνω πρώτα το βούτυρο κ μετά ρίχνω κ τα αλλά υλικά. Το τελικό μίγμα πρέπει να μοιάζει σαν βρεγμένη χοντρή άμμο.
Μετά τη μια ώρα χωρίζω τη ζύμη σε 2 κομμάτια. Ανοίγω το καθένα από αυτά σε σχήμα μεγάλου ορθογώνιου, απλώνω το μισό μίγμα της γέμισης στο καθένα κ ρολάρω τη ζύμη (από τη μεγάλη πλευρά του ορθογωνίου) μέχρι να γίνει ένα μακρουλά ρολό. Μετά κόβω το ρολό σε “φέτες” πάχους περίπου 3-4 εκατοστών και τις τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις ή 160 βαθμούς αέρα για 15 περίπου λεπτά.
Όταν τα βγάλετε θα είναι χρυσαφένια, πολύ αφράτα κ μαλακά κ ίσως σας φανούν λίγο άψητα. Όμως όταν κρυώνει η ζύμη στέκεται τέλεια κ δεν χρειάζεται να παραψηθούν.
Καλή επιτυχία σε όσους τα δοκιμάσουν!

Η Συνταγή είναι από Kika Kika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top