Μπουλαρ σουηδικά (αυθεντική συνταγή) με κάρδαμο και κανέλα - Cook For All
Μπουλαρ σουηδικά (αυθεντική συνταγή) με κάρδαμο και κανέλα

Μπουλαρ σουηδικά (αυθεντική συνταγή) με κάρδαμο και κανέλα

Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.

Υλικά

Υλικά για 2 ταψιά φούρνου:
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη (8 γρ.)
50 γρ.ζάχαρη
100 γρ. Λιωμένο φρέσκο βούτυρο ανάλατο
350 ml. Γάλα
650 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
Μια πρέζα αλάτι
1 1/2 κ.γ. σπόρους καρδαμου σπασμένους
(αν δεν έχετε βάλτε 1/2 κ.γ κανέλα γαρύφαλλο).
1η γέμιση:
130 γρ. Φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ.ζάχαρη
1 κ.γ. σπόρους καρδαμου σπασμενους
2η γέμιση:
1 κ.σ. κανέλα
Επιπλέον και προαιρετικά σταφίδες
Για επάλειψη: 1 αυγό χτυπημένο
Χοντρή ζάχαρη ή κανονική
Μείγμα για το πασπάλισμα:
1/2 κούπα ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα, καρύδια η κασιους, χοντροαλεσμενα
2 κ.σ μαύρη ζάχαρη
2 κ.γ κανέλα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Εκτέλεση

Πως θα τα κάνουμε:

Λιώνουμε το βούτυρο, προσθετουμε το γάλα και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, τη ζάχαρη, το καρδαμο, τη μαγιά, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθετουμε το ζεστό γάλα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε να γίνει μια ζύμη.
Σκεπάζουμε και αφήνουνε 1-2 ώρες να φουσκώσει.
Για τη γέμιση:
Το βούτυρο πρέπει να είναι μαλακό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο μαλακό βούτυρο,
και ανακατεύουμε καλά.
Χωρίζουμε σε δυο μπολάκια το μείγμα.
Στο ένα βάζουμε την κανέλα και στο άλλο το κάρδαμο.
Όταν έχει φουσκώσει η ζύμη μας τη χωρίζουμε στη μέση. Ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι σε ένα ορθογώνιο 38Χ43 εκ. Ξεκινάμε με τα ρολακια κανέλας. Απλώνουμε στη ζύμη τη γέμιση με την κανέλα, να πάει από άκρη σε άκρη προσθέτουμε την σταφίδα και τυλίγουμε τη ζύμη σε ρόλο. Κόβουμε σε κομμάτια περίπου 1 1/2 δάχτυλο πάχος και τα βάζουμε στο ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος, πασπαλίζουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για 8′-10′ λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200’C βαθμούς.
Κάνουμε τα ρολά κάρδαμου. Απλώνουμε με τον ίδιο τρόπο το δεύτερο κομμάτι της ζύμης μας. Αλειφουμε με τη γέμιση κάρδαμου από άκρη σε άκρη και προσθέτουμε σταφίδα. Διπλώνουμε τη ζύμη στη μέση. Κόβουμε σε λωρίδες με τη βοήθεια του πλάστη (δειτε φώτο). Κάθε κομμάτι το χωρίζουμε και το τυλίγουμε στα δάχτυλα μας και περνάμε την άκρη ανάμεσα από τον κύκλο.
Ακουμπάμε στη λαμαρίνα και πασπαλίζουμε με το αυγό και ζάχαρη. Ψήνουμε στους 200′ C βαθμούς για 10’15” λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Είναι εύκολα φίλες και φίλοι μου δοκιμάστε τα…
Καλή επιτυχία 👌👏

 

 

 


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top