Ραβανί - Cook For All
Ραβανί

Ραβανί

Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά!!!

🪷5 αυγά
🪷1 ποτήρι ζάχαρη
🪷1 ποτήρι ηλιέλαιο
🪷1 ποτήρι γιαούρτι
🪷1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
🪷1 ποτηρι σιμιγδαλι ψιλό
🪷1 ποτηρι ινδοκαρυδο
🪷3 βανίλιες
🪷2 κ.γ.κοφτές σόδα με ένα κ.γ.χυμό λεμόνι
🪷Ξύσμα από ένα πορτοκαλί και ένα λεμόνι.
🪷Σιρόπι
🪷4 ποτήρια ζάχαρη
🪷4 ποτήρια νερό
🪷1 φέτα λεμόνι
🪷Λίγο λικέρ και μια κ.γ. βούτυρο

Εκτέλεση!!!

Έβρασα για 10 λεπτά…όταν το έσβησα έριξα μέσα το βούτυρο.
🪷Χτύπησα καλά τα αυγά με την ζαχαρη να αφρατεψουν,έριξα το ηλιέλαιο και συνέχισα το ανακάτεμα,εριξα το γιαούρτι,τις βανίλιες,το ξύσμα,την σόδα με τον χυμό λεμονι και τέλος τα στερεά υλικά.
Λαδωμένο ταψί,έψησα στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά🪷
Χλιαρό γλυκο,χλιαρό σιρόπι.
🪷Το ποτηρι χωράει 250 γρ.
🪷Όταν φτιάχνω κάτι γρήγορα πετυχαίνει πάντα😉
🪷φούσκωσε πολύ και έγινε αφράτο, άρεσε σε όλους🪷


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top