Ραβανί - Cook For All
Ραβανί

Ραβανί

Η Συνταγή είναι από Georgia Kasti “Μαγειρική – Ζαχαροπλαστική/ Οι Συνταγές μας”.

Υλικά

6 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι σιμιγδάλι μισό χοντρό μισό ψιλό
1 κουταλάκι βανίλια
Σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 και μισό ποτήρι νερό
Μια κουτάλια λεμόνι

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη για 2 λεπτά
Ρίχνουμε τα αυγά συνεχίζουμε να χτυπάμε
Ρίχνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι
Τη βανίλια
Όλο μαζί 3 λεπτά χτύπημα
Λαδονουμε το ταψί το ρίχνουμε το μίγμα μέσα
Και ψήνουμε 45 λευτα στους 170 βάθους με αέρα
Πριν το βγάλουμε από το φούρνο το δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι με ένα καλαμάκι από σουβλάκια
Αν δεν κολαει επάνω είναι έτοιμο
Τρίβουμε επάνω λίγο ξύσμα από λεμόνι
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο
Και ύστερα το σιρόπι ζεστό
Το σιρόπι το βράζουμε περίπου 10 λεπτά

 


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top