Ραβανί - Cook For All
Ραβανί

Ραβανί

Η Συνταγή είναι από Γιάννης Αραμπατζής, Ομάδας “ΣΥΝΤΑΓΕΣ, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Irini Patiloudi.”.

Υλικά!!!
6 αυγά
2 φλυτζάνες του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό,ή ότι σας βρίσκεται ακόμα κ συνδυασμό
2 φλυτζάνες του τσαγιού αλεύρι
2 φλυτζάνες του τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνα του τσαγιού γάλα
1 φλυτζάνα του τσαγιού
σπορέλαιο
2 baking powder φακελάκια
ξύσμα ενός λεμονιού
Για το σιρόπι:
5 κ 1/2 φλυτζάνες του τσαγιού
ζάχαρη
7 φλυτζάνες του τσαγιού νερό
Ξύσμα ενός λεμονιού
Εκτέλεση!!!
Χτυπάμε στο μίξερ μας τα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου, να αφρατεψουν με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το γάλα κ όλα τα υπόλοιπα υλικά ,τέλος το ξύσμα.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο κ αλευρωμένο ταψί κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Η δόση είναι για 36αρι ταψί.
Αφού μας ψηθεί τεστάροντας με την οδοντογλυφίδα(30-40 λεπτά ), αφήνουμε στην άκρη.
Αφού κρυώσει εντελώς τότε κάνουμε το σιρόπι.
Όταν αρχίσει να βράζει μετράμε 10 λεπτά.
Αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, περιμένουμε λίγο να μην είναι καυτό κ το ρίχνουμε σταδιακά στο γλυκό μας.
Αφήνουμε να τραβήξει κάποιες ώρες κ κόβουμε μετά, οχι πριν το σιρόπιασμα

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top