Κερκυραϊκή παστιτσάδα - Cook For All
Κερκυραϊκή παστιτσάδα

Κερκυραϊκή παστιτσάδα

Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou, Ομάδας “ΣΥΝΤΑΓΕΣ, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Irini Patiloudi.”.

Υλικά!!!
1 1/2κg μοσχάρι χτένι
3κρεμμύδια 3σκ.σκόρδο
500 γρ ζυμαρικά για παστίτσιο
100ml ελαιόλαδο,50γρβούτυρο γάλακτος
150γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
200γρ.ντομάτα Κον κασέ
1κ.σ.πελτέ ντομάτας
200ml κόκκινο κρασί Μπρούσκο
Μπαχαρικά:
2φύλλα δάφνης
1κ.γ.ζάχαρη
1ξύλο κανέλας
1κ.γμοσχοκάρυδο
1κ.γ.καπνιστή πάπρικα
Κουκουτσάκια πιπέρι
Εκτέλεση!!!
Βράζουμε τα ζυμαρικά,τα σουρώνουμε κ τα σωταρουμε με βούτυρο αγελαδινό κ τα αφήνουμε στην κατσαρόλα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε λαδάκι αλευρώνουμε το μοσχάρι κ το θωρακίζουμε από κάθε πλευρά.Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια κ τα σκόρδα ψιλοκομμένα Ριχνουμε τον πελτέ να κάψει,το Κον κασέ, σβήνουμε με το κρασί κ αφήνουμε να εξατμιστεί ρίχνουμε τα μπαχαρικά , νεράκι κλείνουμε την χύτρα κ αφήνουμε να βράσει για 1ώρα
Ανοίγουμε την χύτρα ρίχνουμε τα ζυμαρικά
και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε ζεστό με τριμμένο κεφαλοτύρι


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top