Γλυκό ψωμί τύπου μπριός με κανέλα και σοκολάτα - Cook For All
Γλυκό ψωμί τύπου μπριός με κανέλα και σοκολάτα

Γλυκό ψωμί τύπου μπριός με κανέλα και σοκολάτα

Υλικά

Υλικά για το ψωμί:
– 600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 350ml χλιαρό γάλα
– 18 γραμμάρια μαγιά ξηρή (2 φακελάκια)
– Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– Δύο βανίλιες
– Δύο κουταλιές της σούπας μέλι
– 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
Υλικά για τη γέμιση:
– 120 γραμμάρια ζάχαρη καστανή ανάμεικτη με
– 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
– Μισό φακελάκι σταγόνες σοκολάτας (ή/και 100 γραμμάρια χοντροτριμμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα)
– Μία κουταλιά λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση

Λιώνουμε το μέλι στο χλιαρό γάλα και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά να διαλυθεί.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το αλάτι, τις βανίλιες και ζυμώνουμε στο μίξερ προσθέτοντας σιγά-σιγά το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα πλαστικό μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε 30 με 40 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, την ανοίγουμε σε ορθογώνιο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαροκανέλα και τη σοκολάτα.
Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και το μεταφέρουμε σε φόρμα με το κλείσιμο από κάτω.
Αλείφουμε το ρολό με μία κουταλιά λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε τη ζάχαρη που περίσσεψε.
Αφήνουμε πάλι περίπου 30 λεπτά να φουσκώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Καλή σας απόλαυση! 😋

Η Συνταγή είναι από Tatiana Danassis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top