Υλικά
– 200 γρ χυμό πορτοκαλιού
– 200 γρ ζάχαρη
– 250 γρ ταχίνι
– 1 κγ μπαίκιν, 1 κγ σόδα
– 1 κγ κανέλα
– 1/2 κγ γαρύφαλλο
– ξύσμα από ένα 1 πορτοκάλι
– 300 γρ αλεύρι γοχ
– 1 φλ.τσ.σταφιδες ξανθές
– 1 φλ.τσ. καρύδια
– 2 κσ κονιάκ λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Αλευρώνουμε τις σταφίδες και σπάμε τα καρύδια στο μουλτι.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι τις σταφίδες και τα καρύδια.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και ψήνουμε στους 180β για 40′.
Εγώ έριξα από πάνω το υπόλοιπο ταχίνι κ ζάχαρη.
Αν θέλετε βάζετε μόνο άχνη. Έγινε ανάρπαστη!!
Καλό βράδυ σε όλη την αγαπημένη ομάδα!!
Η Συνταγή είναι από Lagia Paraschou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.