Εκμέκ τσουρέκι - Cook For All
Εκμέκ τσουρέκι

Εκμέκ τσουρέκι

Υλικά

– 1 τσουρέκι μεγάλο του φούρνου κομμένο σε φέτες
– 3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια Γιώτης
– 1 κρέμα γάλακτος 500ml
– 1 λίτρο γάλα
– Αμύγδαλα
– Ξύλο κανέλας
– Χυμός λεμονιού και φλούδα λεμονιού
– 5 κσ άχνη ζάχαρη
– 200γρ ζάχαρη κρυσταλλική
– 200ml νερό

 

Εκτέλεση

Στρώνουμε τις φέτες τσουρέκι στο πυρέξ και τις ψήνουμε σε αέρα 200 για 20′ εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι με το νερό ,τη κρυσταλλική ζάχαρη ξύλο κανέλας και φλούδα λεμονιού και μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
Μολις βγάλουμε του τσουρέκι από το φούρνο όπως είναι ζεστό ρίχνουμε και το ζεστό σιρόπι.
Μετα αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε τις κρέμες Γιώτης με μισό κουταλάκι σκόνη κανέλας και περιχυνουμε το σιροπιασμενο τσουρέκι και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει
Μετα από κάποιες ώρες στο ψυγείο το βγάζουμε και φτιάχνουμε τη σαντιγύ με τη κρέμα γάλακτος και 5 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη, την απλώνουμε απο πάνω και στολίζουμε με αμύγδαλα όπως στις φωτογραφίες.
Καλη απόλαυση!



Η Συνταγή είναι από Νίκος Ψύλλας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top