Εκμεκ Πολίτικο γλυκό με μαστίχα και τσουρέκι - Cook For All
Εκμεκ Πολίτικο γλυκό με μαστίχα και τσουρέκι

Εκμεκ Πολίτικο γλυκό με μαστίχα και τσουρέκι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
– Ενάμιση λίτρο γάλα αγελαδινό του εμπορίου
– 6 κουταλιές κρέμα Γιώτης στιγμής Βανίλια(την ζέστη κρέμα)
– 6 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ότι έχετε (έβαλα χοντρό)
– 1 κούπα του Nescafe ζάχαρη 200 γρ
– 1 κρόκο αυγού
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σε σκόνη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΟΠΙ
– Μιάμιση κούπα νερό
– Μιάμιση κούπα ζάχαρη
– Σταγόνες από χυμό λεμονιού
Βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά και το ρίχνουμε χλιαρό με κουταλιές επάνω στο τσουρέκι.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΙΓΊ
– 500gr φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής adoro
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
– 1 σπιτικό τσουρέκι ή ακόμα και 1 του εμπορίου που το κόβουμε χοντρές φέτες και το τοποθετούμε στην βάση του ταψιού!!

Εκτέλεση

Ξεκινήστε βάζοντας λίγο γάλα μέσα σε μία κούπα και διαλύετε την κρέμα Γιώτης!!
Σε κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα το σιμιγδάλι την ζάχαρη την μαστίχα την κρέμα Γιώτης και ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξη!!Προς το τέλος αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τον κρόκο αυγού που έχετε χτυπήσει πριν σε ένα πιάτο!! Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει ,όταν κρυώσει καλά η κρέμα θα πήξη πιο πολύ και την βάζετε πάνω στη βάση από το τσουρέκι!!
Χτυπάτε με το μίξερ και σε δυνατή ταχύτητα την φυτική κρέμα σαντιγί και την βάζετε πάνω στο γλυκό, κάνετε γραμμές με ένα πιρούνι, πασπαλίζετε με φιλέ αμυγδάλου φιστίκι υγιεινής κερασάκια εάν θέλετε,Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλύτερα και σερβίρουμε!!Η φόρμα μου είναι 23χ32 μακρόστενο τσέρκι,Καλή επιτυχία εάν το φτιάξετε!! Αυτή τη φορά έψησα το τσουρέκι και έριξε και λίγα καρύδια από πάνω πριν βάλω την κρέμα…

Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top