Υλικά!!!
Υλικά ζυμης
1 κεσεδάκι στραγγιστο
γιαούρτι 2%
150 gr βούτυρο βιτάμ λιωμένο
160 gr ηλιέλαιο
3 κ σ τριμμένο κεφαλοτύρι στο ψιλό
1 καλή πρεζουλα αλάτι
15 gr μπέικιν πάουντερ
430 αλεύρι ΓΟΧ
Γέμιση
350 gr φέτα
150 τυρί κρέμα
1 κ σ αλεύρι
Εκτέλεση!!!
Λυόμενο Το βούτυρο σε μπολ και σιγά-σιγά όλα τα υλικά μαζί στο τέλος το αλεύρι έχουμε μία μαλακιά ζύμη.
Σε μπολ έχουμε κάνει τρίμμα τη φέτα έχουμε ρίξει το τυρί κρέμα το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά
Κάνουμε μπαλάκια των 35 γραμμαρίων.. και πατάμε με το χέρι μας σε ελαφρώς λαδωμένη επιφάνεια να γίνει σαν πιτάκι
Έχουμε ανακατέψει τα τυριά μαζί με το αλεύρι παίρνουμε μία κουταλιά του γλυκού γεμάτη το κάνουμε μπαλάκι και το βάζουμε στο κέντρο κλείνουμε σαν πουγκίκάνουμε ξανά λίγο στο χέρι μας να γίνει μπαλάκι και το πατάμε ελαφρά
Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα πάνω σε λαδόκολλα χτυπάμε ένα ολόκληρο αυγό με μία κουταλιά του γλυκού ηλιέλαιο τα αλείφουμε βάζουμε σουσάμι ή μαυροσούσαμο ψήνω αέρα 170 να πάρουν ωραίο χρώμα..
Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.