Φανταστικά τραγανά και αφράτα τυροπιτάκια πανεύκολα - Cook For All
Φανταστικά τραγανά και αφράτα τυροπιτάκια πανεύκολα

Φανταστικά τραγανά και αφράτα τυροπιτάκια πανεύκολα

Είναι κουρου, αλλά πιο νόστιμα ακόμα ..

Υλικά

Για την ζύμη:
– 120 γρ βούτυρο λιωμένο (Βιτάμ) (τώρα έβαλα μισό μισό με βούτυρο adoro
– 120 ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο ελαφρύ
– 120 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
– 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως λιγότερο) 450 γρ *
– 1 κγ μπέικιν πάουντερ
– Πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση:
– 200 γρ φέτα τριμμένη
– λίγο γάλα εβαπορέ ή φρέσκο ή κρέμα γάλακτος ή αβγό (ό,τι και αν επιλέξετε βγαίνει το ίδιο εξαιρετικό, το έχω δοκιμάσει με όλα) πλέον βάζω εβαπορέ, έχω αργήσει το αβγό γιατί είναι περιττό ❤️
– πιπέρι ανάλογα τα γούστα μας
– Εγώ βάζω και λίγο χωριάτικο Όλυμπος τριμμένο αν έχω.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνω το Βιτάμ , το λάδι , το γάλα και τα ανακατεύω.
Μέτα προσθέτω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ζυμώνω μέχρι να μην κολλάει στα χέρια.. Πρέπει να είναι μαλακό το ζυμαράκι .
Για την γέμιση: ενώνω τη φέτα( με 1 χτυπημένο αυγό ή το γάλα κλπ που είπα πιο πάνω ) και το πιπέρι. Ανακατεύω και πιέζω καλά με ένα πιρούνι…
Με τα χέρια ανοίγω μια στρογγυλή μπάλα ζύμης και βάζω στη μέση 1 γεμάτο κγ γέμισης της φέτας. Κλείνω και ενώνω καλά τις άκρες πιέζοντας .
Με ένα πινέλο αλείφω την επιφάνεια τους με αυγό (εγώ πλέον δεν βάζω αβγό στο ούτε από πάνω, βάζω γάλα εβαπορέ ή φρέσκο ή κρέμα γάλακτος, ό,τι έχω) και ρίχνω σουσάμι .
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C για 25λεπτά ή παραπάνω ανάλογα το φούρνο (αντιστάσεις) , μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Δοκιμάστε τα.. Σούπερ είναι
τέλεια και μετά από ψυγείο είτε τα φας κρύα είτε τα ζεστάνεις είτε σε θερμοκρασία δωματίου είναι απίστευτα!!



Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Μπο – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top