Τυροπιτάκια πολύ αφράτα - Cook For All
Τυροπιτάκια πολύ αφράτα

Τυροπιτάκια πολύ αφράτα

Υλικά

– 300ml γάλα χλιαρό
– 10γρ ξηρή μαγιά
-2 κσ ζάχαρη
– 560γρ περίπου αλεύρι γοχ
– 2 κγ μπεικιν παουντερ
– 1/2 κγ αλάτι
– 1/2 κούπα σπορέλαιο
– 1 αυγό
Γεμιση:
– 500γρ περίπου τυρί φέτα
– 2 αυγά
– Λίγο πιπέρι εάν θέλετε

Εκτέλεση

Από το χλιαρό γάλα βάζουμε σε ένα μπωλάκι τα 60ml, 1 κουταλάκι από τη ζάχαρη και τη μαγιά. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν. Κάνουμε μια λακουβιτσα στη μέσ η και βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, το σπορέλαιο, το αυγό χτυπημένο και τη μαγιά. Αναμιγνύουμε σιγά σιγά τα στερεά με τα υγρά υλικά. Μόλις ενωθούν μεταφέρουμε στον πάγκο εργασίας αφού πρώτα ρίξουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Χωρίζουμε σε δύο μέρη τη ζύμη μας και τα σκεπάζουμε.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση..θρυμματιζουμε τη φέτα, χτυπάμε τα αυγα, προσθέτουμε το πιπέρι εάν βάλουμε και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε το ένα κομμάτι ζύμης το χωρίζουμε σε περίπου 14 κομμάτια των περιπου 37-40γρ. Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο κομμάτι. Σκεπαζουμε βα μην ξεραθουν και ξεκινάμε να φτιαχνουμε ταψτυροπιτακια. Τα αραδιάζουμε σε ταψί, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, χτυπάμε ένα αυγό με ελάχιστο νεράκι και τα αλείφουμε. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε0 σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 25 λεπτά περίπου. Ο χρόνος εξαρτάται πάντα από τον φούρνο μας. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!!

Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top