Λουκουμάδες - Cook For All
Λουκουμάδες

Λουκουμάδες

Υλικά

– 500 γρ.αλευρι
– 500 με 550ml νερό
– 1 φακελάκι μαγιά
– 1 κ.σ.ζάχαρη
– 1κ.γ αλάτι
– 1 Κ.σ κορνφλαουρ
για το σερβίρισμα
– μέλι
– κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ Ρίχνουμε το ζεστό νερό την ζάχαρη και την μαγιά ανακατεύουμε με το σύρμα μέΙχρι να λιώσει η μαγιά. Ρίχνουμε το αλεύρι το κορνφλαουρ και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένας λειος χυλός. Σκεπάζουμε με πετσέτα η μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος περίπου 1 ώρα μέχρι να διπλασιάσει σε όγκο!! Τηγανίζουμε σε βαθύ σκεύος με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά με τον κλασικό τρόπο πιάνοντας με το αριστερό χέρι το χυλό και το κουτάλι, ή βάζουμε σε σακούλα που βάζουμε την σαντιγί και κόβουμε με το ψαλίδι..ειναι ποιο εύκολο!!💐

Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.




Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top