Νόστιμη κιμαδόπιτα με χειροποίητα τραγανά φύλλα και μία πεντανόστιμη γέμιση με ανάλαφρη γεύση που δε λιγώνει - Cook For All
Κιμαδόπιτα

Νόστιμη κιμαδόπιτα με χειροποίητα τραγανά φύλλα και μία πεντανόστιμη γέμιση με ανάλαφρη γεύση που δε λιγώνει

Η Συνταγή είναι από Maria Mavrovouniotou – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.

Υλικά!!!

Για τη ζύμη:
– 530gr αλεύρι γ.ο.χ
– 300ml νερό
– 5 κ.σ. ελαιόλαδο
– 3 κ.σ. μηλόξυδο
– 1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
– 700gr κιμά μοσχαρίσιο
– 300gr φέτα
– 3 αυγά
– 2 πράσα
– 2 κρεμμύδια
– 1 καρότο
– 1 πιπεριά Φλωρίνης
– Μαϊντανό
– Λίγο αλάτι, λίγο μ. πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο
– ελαιόλαδο

Εκτέλεση!!!

Σ’ ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο και προσθέτοντας σιγά- σιγά το νερό ζυμώνω μία εύπλαστη ζύμη.
Σοτάρω πρώτα λίγο τα λαχανικά μου, στη συνέχεια τον κιμά και στο τέλος τα ανακατεύω όλα μαζί και τ’ αφήνω να κρυώσουν.
Σ’ ένα ταψί ανοίγω και βάζω 6 φύλλα κάτω, ραντίζοντάς τα με ελαιόλαδο.
Προσθέτω στη γέμισή μου τα αυγά και τη φέτα, ανακατεύω καλά και τα ρίχνω στο ταψί.
Βάζω από πάνω τα υπόλοιπα 6 φύλλα, ραντίζοντάς τα κι αυτά με ελαιόλαδο και ψήνω την πίτα μου στους 190 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top