Γλυκό μήλου - Cook For All
Γλυκο μήλου

Γλυκό μήλου

Υλικά

κρέμα:
– 1 κιλό μήλα της επιλογής μας
– χυμό από 1 λεμονι
– 150γ ζάχαρη
– 2 φακελάκια άνθος αραβοσιτου κρέμα βανίλιας
– λίγο χυμό μήλου 600ml
– 1κγλ κανέλα

– ένα έτοιμο παντεσπάνι
– 100γρ περίπου τριμμένα μπισκότα κανέλας κατά προτίμηση ( εγώ έβαλα Spekulatius)
– λίγα καβουρδισμενα φύλλα αμυγδάλου από πάνω

Εκτέλεση

🍎Λοιπόν…πρώτα έκανα την κρέμα:
Καθαρίζουμε🍏 1 κιλό μήλα της επιλογής μας, τα κόβουμε σε κύβους και τα πασπαλίζουμε με🍏 χυμό από 1 λεμονι.
🍎Σ ένα μπολακι ανακατεύουμε🍏 150γ ζάχαρη με🍏 2 φακελάκια άνθος αραβοσιτου κρέμα βανίλιας, προσθέτουμε λίγο χυμό μήλου (από 🍏τα 600ml που θα χρειαστούμε συνολικά ) και τ ανακατεύουμε καλά ώστε να μην έχει κόμπους. ‼️Δεν είχα χυμό μήλου κι εστυψα πορτοκάλια.
🍎Σ ένα κατσαρολακι βράζουμε τον υπόλοιπο χυμό μήλου, ριχνουμε το μίγμα άνθος αραβοσιτου- χυμού και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να χυλωσει. Προσθέτουμε τα μήλα, 🍏1κγλ κανέλα και τ αφηνουμε να σιγοβράσουν 4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην κολλήσει η κρέμα. Παίρνουμε την κρέμα από το μάτι της κουζίνας.
🍎Περνάμε σ ένα έτοιμο παντεσπάνι ένα δαχτυλίδι τούρτας, ριχνουμε μέσα την κρέμα με τα μήλα, την πασπαλίζουμε με🍏 100γρ περίπου τριμμένα μπισκότα κανέλας κατά προτίμηση ( εγώ έβαλα Spekulatius) και 🍏λίγα καβουρδισμενα φύλλα αμυγδάλου από πάνω. Αφηνουμε να κρυώσει και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο, για να τ απολαύσουμε την άλλη μέρα.
Το διακόσμησα με ψηλές φέτες μήλου, που είχα αλειψει χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσουν.

Η Συνταγή είναι από Kalli Greatheart της ομάδας “Συνταγές απλές και εύκολες”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top