Ιδιαίτερο γαλακτομπούρεκο - Cook For All
Ιδιαίτερο γαλακτομπούρεκο

Ιδιαίτερο γαλακτομπούρεκο

Υλικά

✅️ΣΙΡΌΠΙ:
– 125γρ νερό
– 100γρ ζάχαρη
– χυμό και φλούδα απο 1 λεμονι
– χυμό και φλούδα απο 1 πορτοκάλι
– 1 ξυλάκι κανέλας
✅️ΚΡΈΜΑ:
– 60γρ καλο βούτυρο
– 165-170 γρ σιμιγδάλι ψιλό
– 150γρ ζάχαρη
– 1κγλ υγρή βανίλια
– φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
– 🥛 950ml γάλα

– Μισό πακέτο φύλλα κρουστας(περιπου θα χρειαστουμε)

Εκτέλεση

✅️ΣΙΡΌΠΙ: βράζουμε🥛 125γρ νερό, 🥛100γρ ζάχαρη, 🥛χυμό και φλούδα απο 1 λεμονι,🥛 χυμό και φλούδα απο 1 πορτοκάλι με 🥛1 ξυλάκι κανέλας και τ αφηνουμε να κρυώσουν εντελώς. Εάν μπει το σιρόπι στο ψυγείο, πιο καλά.
✅️ΚΡΈΜΑ: Σε μια κατσαρόλα λιώσουμε🥛 60γρ καλο βούτυρο, προσθέτουμε 🥛165-170 γρ ψηλή σιμιγδάλι,🥛 150γρ ζάχαρη,🥛 1κγλ υγρή βανίλια και 🥛φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού και τ ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα προσεχτικά 🥛 950ml γάλα ανακατεύοντας συνεχώς και συνεχίζουμε ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Την αφηνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Μισό πακέτο φύλλα κρουστας(περιπου θα χρειαστουμε)
Παίρνουμε ένα φύλλο κρουστας, το αλείφουμε🥛 με λιωμένο βούτυρο και μοιράζουμε από 1 κσ κρέμα σε τρία σημεία της στενής πλευράς του, σε απόσταση απο την άκρη. ‼️ Για να καταλάβετε καλά, δέστε σας παρακαλώ τις φωτογραφίες προσεχτικά‼️. Το διπλώνουμε μέχρι την μέση περίπου. Διπλώνουμε και τις δύο άκρες του φύλλου προς τα μέσα, ζαρωνουμε το υπόλοιπο φύλλο κρουστας σαν ακορντεόν και το γυρίζουμε πάνω στο άλλο μισό με την κρέμα. Κάνουμε 2 χωρίσματα, ώστε να βγουν 3 κομμάτια, τα κόβουμε, σφιγγουμε τις άκρες τους και τ αραδιάζουμε ομοιόμορφα δίπλα δίπλα σε βουτυρωμένη φόρμα. Τ αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο από πάνω και τα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180° βαθμους για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Κατευθείαν μόλις βγάλουμε το γαλακτοπουρεκο από τον φούρνο, ριχνουμε προσεχτικά το κρύο σιρόπι πάνω του, τ αφηνουμε να τραβήξει και να κρυώσει.
Έτοιμο το γλυκό μας!!! Για να το σερβίρω ιδιαίτερα, έκανα έναν κύκλο με διπλά κομμάτια σε μια πιατέλα, μοίρασα πάνω τους φρέσκα Granberries και δυόσμο. (Η φαντασία στην διακόσμηση όμως δεν έχει όρια) 😉

Η Συνταγή είναι από Kalli Greatheart της ομάδας “Συνταγές απλές και εύκολες”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top