Εύκολη Μεσολογγίτικη μπουγάτσα και πλούσια γέμιση που τρώγεται και κρύα - Cook For All
Μπουγάτσα Μεσολογγίτικη

Εύκολη Μεσολογγίτικη μπουγάτσα και πλούσια γέμιση που τρώγεται και κρύα

Η Συνταγή είναι από Νασια τσουραπακη-κιαχτυπη – “ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ 🎂🍒🍅🍆🍋ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ 🥑🥕🍄ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ!🥕🍑🍐🍕🍟”.

Υλικά!!!

Για  νούμερο 36 ταψί
1 λίτρο πλήρες γάλα
1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φλούδα λεμόνι
1/2 κούπα τσαγ. Σιμιγδάλι ψιλο
2 κουταλιές κορν φλάουρ
2 γεμάτες κουταλιές βούτυρο
Για το φύλλο:
3 κούπες τσαγ. αλεύρι σκληρό + 1 κούπα μαλακό
3 κουταλιές λάδι
Αλάτι 1 κουταλάκι
Νερό όσο πάρει για μια ζύμη μαλακή
λίγο καλαμποκέλαιο
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
κανέλα

Εκτέλεση!!!

Για νούμερο 36 ταψί
Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει..
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε  1 λίτρο πλήρες γάλα 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη 2 βανίλιες και 1 φλούδα λεμόνι… αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά… προσθέτουμε σιγά σιγά 1/2 κούπα τσαγ. Σιμιγδάλι ψιλό + 2 κουταλιές κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο γάλα. Ανακατεύουμε να πήξει. Στο τέλος ρίχνουμε 2 γεμάτες κουταλιές βούτυρο
Για το φύλλο:
3 κούπες τσαγ. αλεύρι σκληρό + 1 κούπα μαλακό
3 κουταλιές λάδι
Αλάτι 1 κουταλάκι
Νερό όσο πάρει για μια ζύμη μαλακή.
Ζυμώνουμε πλάθουμε 5 μπαλάκια τα λαδώνουμε καλά με αρκετό λαδάκι και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα.
Λαδώνουμε τον πάγκο της κουζίνας μας και με τα χέρια μας που τα λαδώνουμε συχνά πλάθοντας και τραβώντας ανοίγουμε  1-1 τα φύλλα μας όσο μπορούμε μεγαλύτερα
Βάζουμε 4 κάτω λαδώνοντας ενδιάμεσα ρίχνουμε τη γέμιση και γυρνάμε τα φύλλα προς το κέντρο…πάνω βάζουμε το τελευταίο φύλλο
Ρίχνουμε λαδάκι και 2 κουταλιές ζάχαρη και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα του φούρνου για 40 λεπτά περίπου….
Όσο είναι ακόμη ζέστη πασπαλίζουμε άχνη και κανέλα
Λάδι χρησιμοποιώ καλαμποκέλαιο
Αν δεν μπορείτε να κάνετε το φύλλο θα χρησιμοποιήσετε Βηρυτού


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top