Γρήγορη σαλάτα που τρώγεται και σαν γεύμα - Cook For All
Γρήγορη σαλάτα που τρώγεται και σαν γεύμα

Γρήγορη σαλάτα που τρώγεται και σαν γεύμα

Υλικά!!!

4 μέτριες πατάτες
5 μικρά κολοκυθάκια
1 χούφτα φασολάκια φρέσκα
2 -3 βραστά αυγά
1 μεγάλη κουταλιά κάπαρη
10 μικρά αγγουράκια τουρσί Λίγες ελιές
1 κρεμμύδι ροδέλες
Λίγες αντζούγιες φιλέτο..
Ντρέσινγκ
Σε ένα βασάκι με καπάκι βαζουμε
100 gr ελαιόλαδο
3 κσ χυμό λεμονιού
Λίγο αλάτι
1 κ σ κρέμα γεμάτη μπαλσάμικου,ξυδιού
Με χυμό λεμονιού και ανθομελο
(Προαιρετικά )πάει όμως τέλεια
Εάν δεν βάλουμε βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι στο λεμόνι και το ανακατεύουμε σε ολα τα υλικά μειώνουμε και
αυξάνουμε ο ο καθένας μας κατά βούληση από τις αναλογίες που γράφω..

Εκτέλεση!!!

Σε κατσαρόλα με νερό – έχω βάλει τις πατάτες κομμένες χοντρές – με αλάτι μόλις πάρουν βράση αφήνουμε 10 λεπτά ρίχνουμε τα φασολάκια- τα κολοκυθάκια κομμένα – όταν τσιμπιούνται χωρίς να λιώσουν τα στραγγίζουμε καλά.
Έχουμε βράσει τα αυγα
Κόβουμε και σερβίρουμε την σαλάτα μας με τον τον τρόπο μας αρέσει… στο τέλος προσθέτουμε το ντρέσινγκ περιχύνουμε τη σαλάτα .. να την έχουμε στραγγίξει καλά να μην έχει υγρασία από τον βρασμό ..
Τρίβουμε από πάνω χρωματιστό πιπέρι βλέπουμε αν χρειάζεται αλάτι και σερβίρουμε..

Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top