Στιφάδο - Cook For All
Στιφάδο

Στιφάδο

Υλικά!!!

1 κιλό σπαλομίτα
1800 gr μικρά κρεμμυδάκια
5 σκελίδες σκόρδο
200 gr ελαιόλαδο
1 κσ γεμάτη πελτέ
150 gr συμπυκνωμένο χυμό ντομάτες
20 gr καλό ξύδι
200 gr κόκκινο κρασί
1 κσ καστανή ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης – δενδρολίβανο
4 ΤΕΜ γαρυφαλλάκια
1 ξύλο κανέλας μικρο -4 τεμ μπαχάρι .
Αλεύρι, αλάτι ,πιπέρι .

Εκτέλεση!!!

📍Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια
να είναι στεγνά ,τους ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη, λίγο αλατάκι και λίγο πιπεράκι ,και μια κσ αλεύρι
📍Τα ανακατεύουμε βάζουμε σε τηγάνι το μισό λάδι τα περνάμε να γλυκάνουν …τα σβήνουμε με το μισό κρασί και το μισό ξύδι.
📍Τα μεταφέρουμε σε μπολ και τα αφήνουμε
📍Κόβουμε κομμάτια πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας το αλατοπιπερώνουμε,- το αλευρώνουμε- ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι-
📍 σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα- το σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί -και το υπόλοιπο ξύδι -το μεταφέρουμε σε κατσαρόλα ( εγώ το βάζω σε χύτρα ) ένα ένα τα κομμάτια χωρίς να βγάλουμε από το τηγάνι το ζουμί.. ρίχνουμε το φύλλο Δάφνης τα μπαχαρικά το σκόρδο ,την ζάχαρη το πελτέ,
Τον χυμό , 200 gr νερό .. δοκιμάζουμε αν θέλει λίγη ζάχαρη ακόμη αλάτι ,και ρίχνουμε πάνω από το κρέας
📍Κλείνουμε και το μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά το χρόνο του κανονίζει ο καθένας μόνος του. Αναλόγως που θα μαγειρευτεί.. 📍μόλις μαλακώσει το βάζουμε χωρίς το ζουμί στη γάστρα η ταψί.. βάζουμε μέσα τα κρεμμυδάκια τα κλείνουμε για ένα δεκάλεπτο τέταρτο σε χαμηλή φωτιά και μετά ρίχνουμε ζουμί και κρεμμύδια πάνω απο το κρέας ,📍τα τελειώνουμε στο φούρνο μέχρι να μελώσουν.. 📍διαδικασία Ναι το αποτέλεσμα όμως μας δικαιώνει..

Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top