Τούρτα καραμέλα - Cook For All
Τούρτα καραμελα

Τούρτα καραμέλα

Υλικά

Πατεσπανι
– Τέσσερα αυγά
– Μια κούπα ζάχαρη
– Μια κουπα Ηλιέλαιο
– Μια κούπα χυμό πορτοκαλί με ανθρακικό
– Τρεις κουπες αλεύρι γοχ
– Ένα μπεκιν
– Μια βανίλια
– Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκαλί
– 1 κ.σ. νουτελα
Για την γεμιση
– 400γρ κρέμα γαλακτο
– Ένα Καραμελωμένο εβαπορέ
– Ένα πακέτο Μασκαπονε
σορόπι
– δυο κούπες νερό
– μια κούπα ζάχαρη
– σαντιγη
– 200γρ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Πατεσπανι
Χτύπησα τα αυγά με την ζαχαρη πολύ καλά Πρόσθεσα τα υγρά ανακάτεψα καλά
Έκλεισα το μίξερ και πρόσθεσα το αλεύρι την βανίλια το μπεκιν κοσκινισμένα Βουτύρωσα την φόρμα την Πασπαλισα με αλεύρι Έστρωσα λαδόκολλα Έβαλα το μίγμα στην φορμα Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα 1 h στο δικό μου φούρνο μόλις το έβγαλα και κρύωσα καλά το τύλιξα σε μία πετσέτα και μετά σακούλα για να παραμείνει μαλάκο Την συνταγή την έκανα δυο φορές στην δεύτερη φόρμα έβαλα στο μίγμα μια ΚΣ νουτελα
Για την γεμιση
400γρ κρέμα γαλακτο
Ένα Καραμελωμένο εβαπορέ
Ένα πακέτο Μασκαπονε
Χτύπησα την κρέμα γάλακτος πρόσθεσα το Μασκαπονε και μετά απο λίγα λεπτά το γάλα Τα χτύπησα όλα μαζί
Τα πατεσπανια εβγαλα δυο δίσκους από το κάθε ένα Τα σορόπιασα με το συρμοί που έκανα με δυο κούπες νερό και μια ζάχαρη τα έβρασα και το άφησα να κρυώσει Μετά το Σύροπιασμα έστρωσα το μιγμα μέσα έξω
Χτύπησα 200γρ κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγη Με ένα κορνε με Μύτη έκανα τό σχέδιο.

Η Συνταγή είναι από Evdokia Bitsakaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top