Ιδιαίτερο μπανοφι - Cook For All
Ιδιαίτερο μπανοφι

Ιδιαίτερο μπανοφι

Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Ιδιαίτερο μπανοφι!!!
Στο μπανοφι αυτό, αντί για μπισκότα χρησιμοποιούμε κομμάτια από ρολό παντεσπάνι με μαρμελάδα βύσσινο!!!

Υλικά!!!

Για τσερκι Νο 24
Για το ρολό:
– 5 αυγά
– 100 γρ. ζάχαρη
– 1 πρέζα αλάτι
– 1 βανίλια
– 50 γρ. καλαμποκέλαιο
– 50 γρ. γάλα.
– 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
– μαρμελάδα βύσσινο



– 400 γρ. κρέμα γάλακτος

– 2/3 ποτηριού άχνη
– 200 γρ. καραμελωνενο γάλα
Σύνθεση:
– φέτες μπανάνας
γκαναζ σοκολάτας:
– 100 γρ. κρέμα γάλακτος
– 100 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτουρα
– 1 κ.γ. βούτυρο

Εκτέλεση!!!

Για το ρολό:
Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά πέντε αυγά με εκατό γρ. ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι και μία βανίλια.
Στην συνέχεια προσθέτουμε πενήντα γρ. καλαμποκέλαιο και πενήντα γρ. γάλα.
Ανακατεύουμε ελαφρά.
Στο τέλος προσθέτουμε 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
και ανακατεύουμε με μια μαριζ για να μην ξεφουσκώσει το μίγμα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί του φούρνου και ρίχνουμε το μίγμα ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμανενο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα περίπου 15 λεπτά.
Όταν ψηθεί το παντεσπάνι,το βγάζουμε από το φούρνο και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
Όταν κρυώσει βγάζουμε το αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε σε όλη την επιφάνεια μαρμελάδα βύσσινο και το τυλίγουμε σε ρολό από την μεγάλη πλευρά.
Τυλίγουμε το ρολό με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία μέρα.
Χτυπάμε 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 2/3 ποτηριού άχνη ώστε να γίνει μια πλούσια σαντιγί προσθέτουμε 200 γρ. καραμελωνενο γάλα και ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθεί στην σαντιγί.
Σύνθεση:
Κόβουμε το ρολό μας σε φέτες πάχους ενός εκατοστού περίπου.
Βάζουμε φέτες ρολού όρθιες γύρω από το τσερκι και καλύπτουμε το πάτο με τις υπόλοιπες.
Βάζουμε μια στρώση με την μισή σαντιγί.
Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο καραμελωνενο γάλα.
Βάζουμε μια στρώση φέτες μπανάνας και από πάνω την υπόλοιπη σαντιγί.
Από πάνω ρίχνουμε μια στρώση γκαναζ σοκολάτας,που την κάναμε ως εξής:
Σε ένα κατσαρολακι ζεσταίνουμε 100 γρ. κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να βράζει.
Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε 100 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτουρα και ένα κ.γ. βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Γαρνίρουμε με σαντιγί.
Αν θέλουμε κρατάμε λίγη σαντιγί πριν προσθέσουμε το καραμελωνενο γάλα, λίγο καραμελωνενο γάλα και λίγη γκαναζ σοκολάτας για γαρνιτούρα.


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top