Μπομπότα - Cook For All
Μπομπότα

Μπομπότα

Μπομπότα… μια συνταγή από τα παλιά από τις γιαγιάδες μας..
Η μπομπότα είναι μια ξεχασμένη παραδοσιακή συνταγή με καλαμποκάλευρο κάτι ανάμεσα σε ψωμί και κέικ σφιχτό που έθρεψε τους Έλληνες σε δύσκολες εποχές. Είναι θρεπτική και πολύ εύκολη συνταγή..

Υλικά

1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα γάλα
1 γιαούρτι
4 αυγά
3 κούπες καλαμποκαλευρο
1 μπέικιν
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3/4 του κιλού φέτα

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά μας τα μετράμε με την ίδια κούπα. Ανακατεύουμε πρώτα όλα τα υγρά και τα ρίχνουμε στα στερεά. Γίνεται ένας ωραίος χυλός όπως του κέικ. Αφήνουμε λίγη φέτα για να τρίψουμε από πάνω. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει..

Η Συνταγή είναι από Έλενα Κωστοπούλουu – Ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Σχόλια:

Η μπομπότα είναι μια ξεχασμένη παραδοσιακή συνταγή που έχει ρίζες στην ελληνική κουζίνα και θεωρείται κάτι ανάμεσα σε ψωμί και κέικ. Αυτή η συνταγή, που ήταν δημοφιλής κατά τις δύσκολες εποχές, προσέφερε μια θρεπτική επιλογή για τους Έλληνες. Η μπομπότα παρασκευάζεται κυρίως με καλαμποκάλευρο και έχει μια σφιχτή υφή. Η μπομπότα μπορεί να είναι πλούσια και γευστική, και αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή στα καθημερινά ψωμιά. Αυτή η συνταγή αποτελεί ένα παράδειγμα της παράδοσης και της κουλτούρας που περνά από γενιά σε γενιά.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top