Γαλακτομπούρεκο - Cook For All
Γαλακτομπούρεκο

Γαλακτομπούρεκο

Υλικά

για μεγάλο πυρέξ
Για την κρέμα
7 φλυτζάνια γάλα πλήρες
7 κουταλιές καλά γεμάτες ζάχαρη
7 κουταλιές καλά γεμάτες c.f
3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
7 αυγά καλά κτυπήματα
2 βανίλιες
Για το φύλλο
1 κουτί φύλλο κρούστας
125 γρ. βουτυρο αναλατο λιωμένο.
Για το σιρόπι
3 φλυτζάνια ζάχαρη
3 φλυτζάνια νερό
κανέλα ξυλάκι

Εκτέλεση

Κτυπώ πολύ καλά τα αυγά και βάζω όλα τα υλικά της κρέμας μέσα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω με ξύλινο κουτάλι αργά μέχρι να πηξει η κρέμα.
Λιώνω το βούτυρο και απλώνω περίπου τα μισά φύλλα ένα ένα βουτυρώνοντας και ντύνοντας το πυρεξ. Χύνω μέσα την κρέμα και μετά σκεπάζω με βουτυρωμένα φύλλα.
Ψήνω στον φούρνο μέτρια θερμοκρασία για περίπου μια ώρα.
Φτιάχνω το σιρόπι το περιχύνω και αφήνω να κρυώσει το γαλακτομπούρεκο.
Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι από Stalo Papaioannou – Ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Σχόλια:

Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που έχει γίνει αγαπητό σε πολλούς λάτρεις γλυκού.
Η συνδυασμένη γεύση του τραγανού φύλλου με το γεμάτο γάλα και κρέμα δημιουργεί μια απολαυστική εμπειρία.
Το γαλακτομπούρεκο είναι ιδανική επιλογή για να γλυκάνετε το γεύμα σας ή να το μοιραστείτε με φίλους και οικογένεια.
Η παρασκευή του γαλακτομπούρεκου μπορεί να είναι μια δημιουργική διαδικασία που σας επιτρέπει να απολαύσετε τη μαγεία της ελληνικής γαστρονομίας.
Ανακαλύψτε τις διάφορες παραλλαγές του γαλακτομπούρεκου, όπως αυτές με καρύδια, μελισσοκόμικο μέλι ή κανέλα, για να προσθέσετε μια προσωπική πινελιά στην εμπειρία σας.

 


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top